неділя, 9 листопада 2014 р.

Як зробити мольберт для дитини

     
мольберт / easel
Якось донечка попросила мольберт. Я вирішив зробити його сам. Матеріал знайшовся відразу - дощечки зі старого дитячого ліжечка (з якого, до речі, вийшли непогані полички для комори) і шматок фанери, який знайшов на балконі. Конструкція дуже проста.

Для мольберта знадобляться:
- 3 довгі планки (довжина їх така, якої висоти ви хочете зробити мольберт);
- 2 короткі планки (довжина їх така, якої ширини ви хочете зробити мольберт);
- маленький шматок планки (для кріплення підставки);
- дощечка для полички (довжина її така, якої ширини ви хочете зробити мольберт);
- шматок фанери (поверхня для кріплення аркушів);
- конфірмати - 9 шт.;
- саморізи - 2 шт.;
- болт із гайкою-баранчиком.


Хід роботи:
1. Робимо каркас із двох довгих і двох коротких планок.


Скріплюємо конфірматами для меблів. Важливо, щоб верхня коротка планка була трішки нижче від верхньої межі (як на малюнку), тому що планка буде заважати прикріплювати папір біндером.

2. Прикріплення підставки. Вид ззаду.


Відрізаємо шматок дерева такої ж довжини, як і ширина планки, просвердлюємо по центру отвір і прикріплюємо до верхньої горизонтальної планки (дивіться малюнок вище) двома конфірматами, щоб не було прокручування. Конфірмати не повинні перетинати отвір, а проходити зверху і знизу. Для підставки беремо планку такої ж довжини, як вертикальні довгі планки, робимо зверху отвір, притуляємо до шматка з отвором. Скріплюємо болтом з гайкою-баранчиком, якою легко регулювати кут і фіксувати положення підставки. 

3. Прикріплення фанери і полички. Вид спереду.


Прикріплюємо трьома конфірматами поличку і нижню горизонтальну планку, затискаючи між ними нижню частину фанери (як на малюнку вище). Таким чином ми вже прикріпили нижню частину фанери, а верхню фіксуємо саморізами. Щоб була гладенька поверхня фанери, просвердлюємо її для саморізів, а потім свердлом більшого діаметру трішечки просвердлюємо фанеру, щоб сховались шапочки саморізів.

Папір можна прикріплювати біндерами, а можна прикрутити затискач, як у планшеті.

Мольберт готовий. 

Немає коментарів:

Дописати коментар