вівторок, 25 листопада 2014 р.

Чоловічо-жіночі справи

Хіба в дитинстві вам не було її шкода?
Існує стереотип, що чоловік повинен лише заробляти гроші, а дім і, головне, дитина - турбота жінки. Насправді, чоловіки, які так вважають, (та й напевно, їхні дружини) багато втрачають, адже займаючись домашніми справами удвох, не розділяючи обовязків, можна значно покращити стосунки, і сім'я стане ще міцнішою.

З самого початку спільного життя ми з дружиною все робили разом, і така традиція продовжилась після появи на світ донечки. У догляді за нею ми не ділили обовязки на чоловічі і жіночі. Немає нічого надприродного в тому, що іноді чоловік поміняє підгузник дитині чи покупає її, або випере забруднений одяг, поки жінка перевдягає дитину. Взаємодопомога значно економить
час, який можна провести з користю, наприклад, прогулюючись із дитиною на свіжому повітрі.

Нас завжди дивувало, чому так мало пар гуляють із дітьми разом навіть у вихідні. За час прогулянки ми могли не зустріти жодної пари з коляскою - зазвичай, цим займаються мами на самоті або "ватагами", іноді зустрічаються поодинокі татусі. Також не розумію, коли, граючись на дитячому майданчику, бачу маму, яка бігає за малюком, а тато в цей час сидить осторонь, лише спостерігаючи й іноді попиваючи пиво (упевнений, ви таке теж часто бачили). Є і такі випадки, коли татки віддають перевагу зустрічі з друзями замість прогулянки. Якщо такі подружжя не вміють разом займатися малюком, то що взагалі у них може бути спільного.

Не може бути міцного зв'язку там, де чоловік і жінка, поділивши справи, перебувають наче в різних світах. Це стосується не тільки виховання дитини. Чому б не взяти на себе частину повсякденних справ, що вважаються жіночими? На кухні багато дрібної роботи, яку можна розділити. Чоловік може почистити картоплю, нарізати овочі (щоб жінці було швидше приготувати обід) та ще зробити багато чого, де не потрібне якесь особливе вміння. Доки дружина прибирає зі столу, можна помити посуд (або навпаки). По-перше, справа зробиться вдвічі швидше, по-друге, це не перешкоджає спілкуванню. А коли ще й дитина долучиться, кухонні справи стануть взагалі веселим сімейним заняттям.

Можна пропилососити, а дружина помиє підлогу. Або навпаки. У нас іще й трирічна донька любить повправлятися зі шваброю. Можна, щоб дружина випрала білизну, а ви її розвісили на балконі (особливо, якщо на вулиці мороз). Можна застелити ліжко, поки вона готує чай. Або навпаки. Можна читати дитині казку на ніч у ролях, і всім разом гратися повітряною кулькою у волейбол.

Не обов'язково також, зробивши круглі очі, перекладати на дружину похід у магазин чи на ринок, якщо в списку покупок ви побачили "жіночі" речі - косметику, засоби гігієни, навіть якийсь одяг для неї чи для дитини.

Звісно, мова не йде про те, що чоловік повинен кидати роботу і займатися цим усім. Але взяти за правило роботи разом бодай дві-три справи, показати жінці, що вона не сам-на-сам із побутом і дитиною, корисно для сімейних стосунків у будь-якому разі.


Немає коментарів:

Дописати коментар